top of page

Wat is het verschil tussen Microblading en Powder Brows?

Bijgewerkt op: 10 nov. 2022


Heel wat mensen zijn de laatste tijd geïnteresseerd in PMU wenkbrauwen. Nu is het alleen wel zo dat er nog altijd wat onduidelijkheid bestaat over de verschillende behandelingen. Een van de meest gestelde vragen op het gebied van PMU wenkbrauwen is wat het verschil is tussen microblading en een powder brows behandeling? Beide behandelingen zijn een vorm van cosmetische tatoeage en hebben veel gemeenschappelijke overeenkomsten, echter zijn er wel degelijk grote verschillen.

Wat is microblading? Microblading wordt handmatig toegepast middels een tool om zo realistisch uitziende hairstrokes in de wenkbrauwlijn te creëren. Voor het microbladen wordt de tool in het pigment zelf gedompeld, vervolgens wordt het voorzichtig in de huid 'gekrast' als individuele hairstrokes. Microblading bootst realistische haren na, dit geeft je dan ook de natuurlijke uitstraling die je zocht. Deze behandeling is het meest geschikt voor de mensen met een lichte huid, hier komt de natuurlijke look namelijk het beste tot zijn recht. De microblading look is ook ideaal voor de klanten die kleine gaten in de wenkbrauwlijn willen opvullen. Heb je van jezelf helemaal geen wenkbrauwen? Dan kan je een combinatie van microblading met powder brows maken = microshading. Microblading moet je meestal na 6 maand tot max 1 jaar opfrissen. Voor klanten met een vette huidtype zal microblading sneller vervagen, meer touch ups nodig hebben of de hairstrokes niet fijn blijven. Daarom wordt er bij dit huidtype powder brows geadviseerd. Ook moet je weten dat een hairstroke techniek meer risico op littekenweefsel kan hebben.

Wat zijn Powder Brows? Powder brows hebben een zachte make-up look en zijn ideaal voor klanten met een vette of iets oudere huid. Veel klanten kiezen voor deze look als ze op zoek zijn naar een uitstraling die wat moderner is en die beter aansluit bij hun huidtype. Een powder brow behandeling zal worden verricht met uniek apparaat. De wenkbrauwen worden gepoederd om een ombre-look te creëren in plaats van individuele hairstrokes. Deze behandelingsvorm is geschikt voor iedere huidtype. De zachte make-up look houdt in dat de uiteindes van de wenkbrauwen donkerder van kleur zijn en dat zij aan het begin juist lichter van kleur zijn. Hierdoor zorg je voor een subtiele verandering in de wenkbrauw zelf. De behandeling wordt vaak als minder pijnlijk ervaren dat hairstrokes en veroorzaakt ook minder trauma aan de huid. Dit resulteert in minder littekenweefsel en een langere houdbaarheid. Opfrissen dient hier om de ca 1 tot max 3 jaar te gebeuren. Conclusie? Voor welke techniek je dus best kiest is dus afhankelijk van verschillende factoren. Uiteraard kan je steeds eerst op intake komen om dit allemaal te bespreken met mij. Ik geef wel eerlijk toe dat ik zelf ook grote fan ben van Powder Brows omwille van de houdbaarheid en dat het voor iedereen (op maat) kan. Maar zoals ik al zei is dit voor iedereen persoonlijk en zal ik uiteraard luisteren naar jouw wensen en alle mogelijkheden samen met jou overlopen zodat jij tevreden buiten komt met de wenkbrauwen van je dromen!


60 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page