top of page

Waarom je 4 tot 6 weken voor je eerste bezoek aan de Brow Bar niet mag epileren


Voor de één geen probleem, voor de ander een ware ramp: je pincet enkele weken verstoppen om die kostbare haartjes een kans te geven om (terug) te groeien. Wanneer je voor de eerste maal naar de Brow Bar komt, wordt er geadviseerd om de wenkbrauwen 4 tot 6 weken (afhankelijk van de 'haargroeisnelheid') niet meer te epileren.

Ik vraag dit echt niet om je te pesten hoor, er zijn hier enkele goede redenen voor!1. De groeicyclussen van je wenkbrauwhaartjes lopen niet gelijk.

Wanneer je elke dag of om de week aan je wenkbrauwen komt, trek je telkens haren uit die elk op een andere groeischema komen te zitten. De haren die je vorige week hebt weggenomen hebben namelijk een week groeivoorsprong op de haren die je vandaag wegneemt. Zo raak je in een vicieuze cirkel van haargroei die elke dag of week moet onder handen genomen worden. Hoe vaker je moet epileren aan de wenkbrauwen, hoe groter het gevaar dat je op een dag teveel wegneemt!

Laat je je wenkbrauwen enkele weken gerust dan komen bijna alle haren door. Wanneer je deze allen samen wegneemt, zitten ze op een gelijk teruggroeischema. Et voila.. meer tijd tussen epileerbeurten, super toch?

2. Je geeft je wenkbrauwen de kans om voller te worden.

Wenkbrauwen die een pincet te vaak en te veel hebben gezien riskeren uitgedund te raken. Over epileren resulteert ook regelmatig in het niet meer teruggroeien van de haren. Soms , door ze even met rust te laten, kan ik meteen de wenkbrauwen van je dromen creëren omdat ik toch voldoende heb om mee te werken. Maar ik kan geen haar terug toveren op 1 afspraak tijd (tenzij met microblading).. ik kan wel zien als het nog goed zal komen met je wenkbrauwen of niet. Vooral wanneer je ze even hebt laten groeien, kan ik dit nog beter zien. Zo kan ik jou het juiste advies geven over wat de mogelijkheden zijn om weer mooie, volle wenkies te krijgen.

3. Je betaalt om ze te laten epileren, waarom zou je het zelf dan doen?

Ik denk niet dat hier verdere uitleg bij nodig is.. ;-)

Plan je volgende afspraak dus strategisch in. Vind je een plaatsje in mijn agenda voor morgen, maar heb je gisteren net zelf geëpileerd? Misschien moet je dan toch andere een datum overwegen enkele weken later..

10 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page