top of page

Vitamine A, de do-it-all

Bijgewerkt op: 12 nov. 2022


Zoals alle vitaminen speelt vitamine A een belangrijke rol in ons lichaam. Het is betrokken bij het gezichtsvermogen, de botgroei, de regulering van het immuunsysteem en natuurlijk de gezondheid van de huid. Ze werd voor het eerst geïsoleerd in de retina (het netvlies) en dankt dus van daar haar naam: retinol. Maar ze bestaat ook in andere vormen: retinal, retinoïnezuur, retinylpalmitaat, … Samen worden ze retinoïden genoemd. Vitamine A is heel aanwezig in onze voeding en tekorten zijn zeldzaam. Maar het gebruik ervan in de geneeskunde en de cosmetica is zeer interessant om huidproblemen aan te pakken. Ontdek hier waarom!ACTIEVE VORM VAN VITAMINE A

Retinoïnezuur is de actieve vorm van vitamine A. Deze vorm is zo krachtig dat het gebruik ervan is voorbehouden aan de medische wereld. Daarom worden in cosmetica andere vormen gebruikt, zoals retinylpalmitaat, waarvan een deel wordt omgezet naar retinoïnezuur na het aanbrengen op de huid.


ANTI-AGING

Vitamine A is het meest bekend om de tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Het stimuleert de productie van collageen en elastine voor een stevigere en minder verslapte huid, maar ook de productie van hyaluronzuur voor een vollere huid. Daarnaast stimuleert vitamine A ook de aanmaak van nieuwe cellen, waardoor de huid dikker en resistenter wordt.


ANTIPIGMENTVLEKKEN

Pigmentvlekken kunnen ontstaan met de leeftijd, na een hormonale verandering, na een puistje … Ze zijn het gevolg van een verhoogde productie van melanine, het pigment dat onze huid en ons haar kleurt. Vitamine A remt de overproductie van melanine en kan zo pigmentvlekken verminderen en de teint egaliseren.


ANTI ACNÉ

Ten slotte is vitamine A heilzaam voor mensen die last hebben van acne en puistjes. Het helpt het verschijnen ervan te voorkomen door de textuur van de huid te egaliseren en de talgproductie te reguleren. Bovendien heeft het een ontstekingsremmende werking die helpt reeds ontstane puistjes te behandelen.

Vitamine A wordt al lang bestudeerd en heeft een bewezen werking op verschillende huidproblemen. Bij Care Personal Beauty vindt u het in het Hydrapower Stem Cell Serum, het High Tech Serum en de A-Complex Cream Light om zo goed mogelijk in te spelen op de behoeften van uw huid.

bron: carepersonalbeauty.be

4 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page