top of page

Op welke leeftijd mag ik starten met laserontharing?

Bijgewerkt op: 12 nov. 2022

Omgaan met groepsdruk hoort bij de tienerjaren. Of je nu een jong meisje bent met overtollig lichaamshaar of een atleet/model voor wie ontharen het verschil kan maken tussen succes en falen, je vraagt ​​jezelf misschien af ​​of laserontharing een veilige optie is voor tieners..

Het antwoord is ja, mits goed uitgevoerd door een ervaren, goed opgeleide en gecertificeerde professional. Hoewel personen onder de 18 jaar de aanwezigheid van een ouder bij het eerste consult of schriftelijke toestemming van een ouder nodig hebben, zijn de risico's van laserontharing voor hen hetzelfde als voor een volwassene - en met de juiste laser en de tiener die zich houdt aan een goed nazorg regime, worden ze nog verder verminderd.


Overweeg de alternatieven. Scheren kan "scheerbultjes" of ingegroeide haartjes veroorzaken. Ontharingscrèmes kunnen chemische brandwonden veroorzaken, en waxen vereist dat het haar eerst wordt uitgegroeid - wat het hele punt van ontharen mist. Daarentegen is laserontharing veilig, ongeacht welke gebieden worden behandeld, omdat de laser niet verder gaat dan de tweede huidlaag (dermis) waar de haarzakjes zich bevinden. Omdat laserbehandelingen niet-ioniserende energie gebruiken, is er geen risico op huidkanker. Zonnebanken is, bijvoorbeeld, veel riskanter.


De geaccepteerde minimumleeftijd om te beginnen met laserontharing kan 16 jaar oud zijn, hoewel de meeste experts aanbevelen te wachten tot de tiener door de puberteit is en, als ze een vrouw is, haar menstruatiecyclus is begonnen.


Vrouwen kunnen best hormonaal stabiel zijn en mogen geen medische aandoeningen hebben zoals polycysteus ovariumsyndroom (PCOS). Het is echter belangrijk om te beseffen dat de resultaten in de vroege tienerjaren zeer tijdelijk kunnen zijn, omdat hormonen zo snel veranderen dat de haargroei hoogtij viert. Er zullen waarschijnlijk meer behandelingen nodig zijn dan normaal, wat resulteert in hogere kosten. Zodra de hormonen zijn gereguleerd (meestal tussen de 17 en 19 jaar), zijn behandelingen veel effectiever en permanenter.


Daarnaast moet de tiener volwassen genoeg zijn om met enig ongemak tijdens de procedure om te gaan en voldoende gedisciplineerd zijn om het behandelschema te handhaven. Het is essentieel dat hij of zij verantwoordelijk genoeg is om de instructies voor en na de behandeling op te volgen, zoals het gebruik van een effectieve nazorg crème. De tienerjaren zijn een belangrijke tijd voor het opbouwen van eigenwaarde. Als onzekerheden over je lichaam je ongelukkig maken, bespreek dan met je ouders of een laserbehandeling geschikt voor je is.


13 weergaven0 opmerkingen
bottom of page