top of page

Hyperpigmentatie: hoe, waarom, oplossingen?

Bijgewerkt op: 12 nov. 2022


Een mooi kleurtje in de zomer, daar zeggen we geen nee tegen! Maar pigmentvlekken, aan de andere kant, bevallen ons minder. Iedereen droomt van een perfecte, egale teint, dus wacht niet langer om hyperpigmentatie onder controle te krijgen! Melanine is het pigment dat ons haar en onze huid kleurt. Onze huid produceert melanine als reactie op de zonnestralen om zichzelf te beschermen. Pigmentvlekken zijn niets anders dan een overmatige productie van melanine op bepaalde plaatsen.

Er zijn verschillende soorten hyperpigmentatie:

Melasma is hyperpigmentatie die wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen.

Dan zijn er de zonnevlekken die, zoals hun naam al doet vermoeden, verschijnen na blootstelling aan de zon.

Tenslotte kunnen we post inflammatoire hyperpigmentatie ontwikkelen na een acne uitbraak en vlekken kunnen ook met de leeftijd verschijnen.

De vorming van pigmentvlekken als gevolg van de zon vermijden lijkt eenvoudig: blootstelling vermijden. Maar post-inflammatoire of door hormonen veroorzaakte pigmentatie is minder gemakkelijk te vermijden. Gelukkig zijn er oplossingen om vlekken te behandelen die zich al hebben gevormd. Verschillende actieve bestanddelen helpen de productie van melanine te stoppen, wat na verloop van tijd helpt hyperpigmentatie te verminderen.


De Total Control Serum bevat een actief ingrediënt genaamd Biowhite dat plantenextracten combineert met krachtige reducerende stoffen die specifiek de melanineproductie afremmen. Om het effect van het serum te versnellen, mag je niet vergeten regelmatig te scrubben. Door de peeling wordt een dun laagje cellen rijk aan melanine verwijderd. Hier een korte uitleg over de oorsprong van hyperpigmentatie en wat te doen. Maar vraag je Care Skin Coach om advies als je specifiek aan dit probleem wilt werken voor een gepersonaliseerde aanpak. De oplossing is er voor jou! bron: www.carepersonalbeauty.be0 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page