top of page

Hoe exfolieer je je huid op de juiste manier?

Bijgewerkt op: 12 nov. 2022


Een gezichtscrub is onmisbaar in je verzorgingsroutine. Je verwijdert er in enkele minuten een laagje dode huidcellen mee die de teint vertroebelen. Resultaat? Je huid gaat er meteen van stralen! Maar hoe doe je dit goed? De cellen van onze huid vernieuwen zich continu. Nieuwe cellen worden aan de basis van de epidermis aangemaakt en bewegen zich dan naar het oppervlak van onze huid waar ze afschilferen. Deze cyclus, die celvernieuwing wordt genoemd, duurt ongeveer 28 dagen, maar dit kan variëren naar gelang de leeftijd, hormonen, blootstelling aan de zon, levensstijl, enz.

Als de celvernieuwing wordt vertraagd, hopen de dode cellen zich op aan de oppervlakte, met een oneffen huidtextuur, verstopte poriën en zelfs hyperpigmentatie tot gevolg. Maar deze ophoping van cellen gaat er ook voor zorgen dat uw verzorgingsproducten hun werking minder goed kunnen uitvoeren. Nu je dit begrepen hebt, zul je het scrubben in je routine nooit meer vergeten!

THUIS SCRUBBEN

Care Personal Beauty’s Renew Scrub is een scrub met kwartsdeeltjes. Het is dus een mechanische scrub die dode huidcellen exfoliëert doormiddel van kleine deeltjes. Om met de scrub te beginnen, maak je eerst je gezicht vochtig met lauw water. Neem vervolgens een kleine hoeveelheid product in je handen en masseer je huid met kleine cirkelvormige bewegingen en een lichte druk. Doe dit een minuut lang en vergeet je hals niet. Spoel tot slot je gezicht goed af met helder, lauw water.

FREQUENTIE

Het is belangrijk regelmatig te scrubben om een gelijkmatige en egale huid te behouden. Maar te vaak scrubben is ook niet goed! Scrubben kan de nieuwe cellen in je huid aantasten en de huid irriteren. Een keer per week scrubben is het beste! Kleine tip: als je geen tijd hebt, doe het dan onder de douche.

EXFOLIATIE IN INSTITUUT

Naast de mechanische peeling is er ook de chemische peeling. Bij deze vorm van peeling worden actieve bestanddelen gebruikt die de verbindingen tussen de oppervlakkige cellen gaan verbreken, zodat deze gemakkelijker loslaten en verwijderd kunnen worden. In onze Care Personal Beauty behandelingen (Advanced Clean Care, Advanced Youth en High Tech) gebruiken we een peeling op basis van alpha hydroxy zuren in combinatie met de werking van de ultra scrubber die ultrasonen produceert om je huid in de diepte te reinigen en te exfoliëren. Deze behandelingen zijn perfect als aanvulling op de peeling die je thuis doet. bron: www.carepersonalbeauty.be3 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page