top of page

Hoe behandel je roodheid in het gezicht?

Bijgewerkt op: 12 nov. 2022


Roodheid in het gezicht kan erg gênant zijn. Hoewel er veel make-uptechnieken zijn om ze te camoufleren, kan het toevoegen van product op je gezicht je huid nog meer irriteren en dan bent u terug bij af. Om van roodheid af te komen moet je eerst begrijpen hoe het ontstaat en het vervolgens voorkomen en behandelen.

Roodheid in het gezicht is het resultaat van vasodilatatie. Bloedvaten verwijden zich wanneer we sporten om warmte af te voeren, maar ook wanneer de huid ontstoken of geïrriteerd is. In dit geval verwijden de bloedvaten zich om meer voedingsstoffen en ontstekingsremmende elementen te leveren die ontsteking en irritatie helpen bestrijden. Deze irritatie kan worden veroorzaakt door fysische factoren zoals zon en wind, of chemische factoren zoals ongeschikte cosmetica.

EEN ZACHTE EN KALMERENDE ROUTINE VOOR DE GEVOELIGE HUIDHYGIËNE Zorg ervoor dat je jouw make-up verwijdert en jouw huid reinigt met lauw water voordat je gaat slapen. Gedurende de dag produceert onze huid talg en zweet. De aanwezigheid van vrije vetzuren in deze afscheidingen kan irritatie en dus roodheid veroorzaken.

HYDRATATIE We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een goede hydratatie is key! Wanneer de huid gedehydrateerd is, is de huidbarrière aangetast en kunnen normaal niet-irriterende stoffen gemakkelijker de huid binnendringen, waardoor ontstekingen ontstaan. Gebruik bijvoorbeeld de C-Complex Crème, die naast het hydrateren van uw huid een ontstekingsremmend complex bevat dat het ontstaan van roodheid voorkomt. Breng jouw vochtinbrengende crème ‘s morgens en ‘s avonds aan en vergeet niet voldoende water te drinken.

BESCHERMING Onze huid wordt voortdurend blootgesteld aan agressieve invloeden van buitenaf. Zon, vervuiling, koude wind, … De gevoelige huid reageert meer op deze stressfactoren. Vergeet dus niet om zonnecrème aan te brengen na jouw vochtinbrengende crème en bescherm jouw gezicht bij droog en koud weer.

KALMEERT DE HUID Een kalmerend serum toevoegen aan je huidverzorgingsroutine is de beste manier om roodheid te behandelen. Serums zijn concentraten van actieve bestanddelen die de huid voorzien van de nodige elementen om ze te beschermen, te regenereren, te hydrateren, enzovoort. Het Skin Repair Serum is verrijkt met allantoïne, een molecule die bekend staat om zijn verzachtende en helende eigenschappen.

Breng dit serum vóór uw hydraterende crème aan om irritatie te kalmeren en uw huid te regenereren. Om je routine af te ronden, kun je koude kompressen gebruiken die je een paar minuten laat zitten. De koude temperatuur zal de bloedvaten samentrekken, waardoor de roodheid onmiddellijk verdwijnt. Het behandelen van uitslag is duidelijk geen gewonnen zaak. Maar het begint allemaal met het naleven van een aangepaste verzorgingsroutine. Vraag jouw Care Skin Coach om meer advies die samen met u zal zoeken naar de beste oplossing voor uw problemen en levensstijl. Samen zullen we er geraken!

bron: www.carepersonalbeauty.be

14 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page