top of page

Het effect van chocolade op de huid

Voel jij je ook soms schuldig wanneer je niet kan weerstaan aan een stukje chocolade? Vaak krijgen we te horen dat je dik wordt en puistjes krijgt van chocolade, maar als je kiest voor de juiste is het net goed voor je gezondheid én je huid. Benieuwd naar het effect van chocolade op jouw huid? Lees dan zeker verder!Voordelen van pure chocolade op je huid

Fan van melk- of witte chocolade? Dan hebben we minder goed nieuws! Deze bevatten weinig tot geen cacaopoeder en zitten boordevol suikers. Wil jij de voordelen van chocolade ervaren? Kies dan voor pure chocolade met minstens 70% cacao. Deze bevat minder suiker en is dus ook beter voor je gezondheid.

Naast vitaminen en mineralen (bv vitamine A en magnesium) bevat pure chocolade veel flavanoïden. Deze werken als antioxidanten en beschermen de huid tegen uv stralen en schadelijke stoffen van buitenaf waardoor je rimpels en fijne lijntjes voorkomt. Maar let op: bescherm je huid nog steeds tegen de zon met een crème om huidveroudering tegen te gaan.

Daarnaast boost chocolade je gelukshormoon en ervaar je minder stress. Hierdoor slaap je beter en wordt er minder collageen afgebroken. Hello strakke huid!


Krijg je puistjes van chocolade?

Chocolade bevat naast cacao ook suikers en melkpoeder. Deze ingrediënten worden in verband gebracht met puistjes. Hoe hoger het cacaopercentage, hoe minder suiker en dus hoe beter voor je huid.


Eet chocolade met mate

Uiteraard moet je niet overdrijven maar elke dag een klein stukje pure chocolade eten, is geen doodzonde. Kies bewust, geniet en ervaar de voordelen!

17 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page