top of page

Een vette huid: hoe beperk ik de talgproductie?

Bijgewerkt op: 12 nov. 2022


Onze huid evolueert voortdurend en haar behoeften variëren met de tijd. De kans is groot dat u vroeg of laat te maken krijgt met een vette huid. Niet alleen glimt de huid en hecht make-up niet goed, bovendien kan een vette huid leiden tot het ontstaan van nog gênantere puistjes. Onze talgklieren produceren voortdurend talg, maar als het evenwicht verstoord is en er een te veel talg geproduceerd wordt, ziet de huid er vettig uit. Stress, hormonen en zelfs een slechte huidverzorgingsroutine kunnen hiertoe leiden. Ontdek hier wat je kunt doen om de talgproductie te beperken en zeg vaarwel tegen een vette huid!


EEN GEZONDE LEVENSSTIJL AANNEMEN Je weet het wel: om gezond te zijn moet je een gezonde levensstijl aannemen. En dat geldt ook voor een gezonde huid! Als je de neiging hebt een vette huid te hebben, moet je des te meer aandacht besteden aan een evenwichtige voeding met weinig snelle suikers en vetten, omdat die de talgproductie verhogen. Lichaamsbeweging draagt ook bij tot een gezonde levensstijl en vermindert stress. Als je stress vermindert, verminder je talg! EEN AANGEPASTE VERZORGINGSROUTINE OPZETTEN Een verzorgingsroutine, dat is de basis! Hier zijn een paar aandachtspunten die je in jouw routine kunt opnemen om de talgproductie te beperken: Het is belangrijk om een goede hygiëne te hebben en zo de huid te ontdoen van onzuiverheden en overtollig talg. Maar een te agressieve reiniging kan leiden tot een reactieve talgproductie die ten koste van alles moet worden vermeden. Daarom moet u een geschikt reinigingsmiddel uitkiezen, bij voorkeur een melk die een samenstelling heeft die compatibel is met de huid, in tegenstelling tot agressieve zepen. De Reset Cleansing Milk is een smeuïge melk die op milde wijze overtollig talg verwijdert en tegelijkertijd de conditie van de huid respecteert. Was jouw gezicht met zachte bewegingen en vermijd handdoeken en washandjes die te ruw en te schurend zijn. Blijf jouw huid hydrateren door ‘s morgens en ‘s avonds een hydraterende crème te gebruiken, maar kies crèmes met een lichte textuur in plaats van te vette crèmes die veel boters en wassen bevatten.

Kies tot slot huidverzorgingsproducten die actieve bestanddelen bevatten die de talgproductie beperken. Door Care Personal Beauty’s Clear Purifying Mask één keer per week in uw routine op te nemen, kunt u overtollige talg absorberen dankzij de groene klei, terwijl uw huid wordt gekalmeerd. Sluit uw routine af met P-Complex Crème, die actieve bestanddelen bevat die de talgproductie verminderen en het aantal talgklieren, die verantwoordelijk zijn voor de talgproductie, reguleren. Er bestaat geen wondermiddel voor een vette huid, maar door deze tips te combineren en te luisteren naar de behoeften van je huid, kun je echte resultaten boeken! bron: carepersonalbeauty.be
39 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page