top of page

De beste verzorging voor je oogcontour

Bijgewerkt op: 10 nov. 2022


DE OOGCONTOUR

Het is belangrijk om te weten dat de huid rond de ogen dunner en gevoeliger is dan op andere plaatsen van het lichaam. De oogcontour is een zone waar weinig talgklieren aanwezig zijn en waar de bloed- en lymfecirculatie laag is. Daarom vertoont de oogcontour sneller tekenen van stress en vermoeidheid (op korte termijn) en huidveroudering (op lange termijn).

Er zijn rond de ogen veel spiertjes aanwezig die de beweeglijkheid van het oog mogelijk maken. Aangezien er slechts weinig talgklieren aanwezig zijn rond de ogen, kan de huid sneller droog aanvoelen en nood hebben aan hydratatie. Door deze dunne, fragiele huid duiken tekenen van huidveroudering, vermoeidheid en stress sneller op. Denk hierbij maar aan: rimpels, kraaienpootjes, wallen, donkere kringen en vermoeide ogen. De boodschap is dus om deze gevoelige zone op een hele zachte manier te behandelen.


MIJN ADVIES

Als Care skin expert geef ik je enkele raadgevingen en tips om je ogen op de beste manier te verzorgen.1. Reinig de ogen op een milde manier De oogleden zijn een enorm tere zone, maar toch maquilleren bijna alle vrouwen dit deel van het gezicht. Bijgevolg is het enorm belangrijk om de ogen op een zo zacht mogelijke manier te reinigen. Te agressieve reiniging van de ogen kan leiden tot roodheden, jeuk en gezwollen oogleden. Velen vergeten dat ook de reiniging voor het slapengaan heel belangrijk is. Je kent het wel: je duikt je bed in en je vergeet je make-up te verwijderen. Wanneer je gaat slapen met mascara kan dit zorgen voor een geïrriteerde huid en, in het ergste geval, zelfs tot een ontsteking van de ogen. Niet doen dus! Om je ogen te reinigen stellen we onze Reset Cleansing Milk en Reboost Lotion voor, het perfecte duo om de ogen en de rest van het gelaat te reinigen. Reset Cleansing Milk, verrijkt met osmolyten en katoenextract, laat de huid na het gebruik zacht en comfortabel achter. Nadien perfectioneren we de reiniging met de Reboost Lotion, hij beschermt en verfrist de huid door zijn antioxidant complex. Dit onafscheidelijke duo is ontwikkeld zodat ook de fragiele oogcontour in alle zachtheid kan gereinigd worden én ze verwijderen zelfs waterproof make-up!

Essentials Reset Cleansing Milk € 35,00

Deze reinigingsmelk, met een zachte melktextuur, is rijk aan katoenextract en verwijdert in één beweging make-up van het gezicht en de ogen. De huid is terug zacht en voelt comfortabel aan. 's Morgens en/of 's avonds aanbrengen op het gezicht, de ogen en de hals d.m.v. lichte circulaire bewegingen. Afnemen met een wattenschijfje doordrenkt met Reboost Lotion.Essentials Reboost Lotion € 35,00

Reboost Lotion bevat een lotusextract die rijk is aan flavonoïden en anthocyanen. Het zorgt ervoor dat de huid terug comfortabel aanvoelt. Dagelijks aanbrengen op een perfect gereinigd gezicht en hals voor een dynamiserend en tonifiërend effect.
2. Zorg voor een goede levenskwaliteit Door zijn gevoeligheid is de oogcontour een zone die ook beïnvloed wordt door bepaalde externe factoren, zoals slaaptekort, stress en onevenwichtige voeding. Bij slaaptekort wordt de bloedsomloop en de lymfecirculatie sterk verminderd. Dit stimuleert de vorming van wallen, donkere kringen en zelfs fijne lijntjes. Naast een onregelmatig slaappatroon kan ook stress en onevenwichtige voeding leiden tot de vorming van deze onaangename symptomen. Eet dus gezond, vermijd stress en kruip op tijd je bed in! Je oogcontour zal je dankbaar zijn.


3. Gebruik aangepaste producten om je ogen te verzorgen Naast een goede levenskwaliteit is het ook belangrijk om de ogen zo optimaal mogelijk te verzorgen. Of het nu gaat over een periode van stress, (tijdelijk) slaaptekort of tekenen van huidveroudering… Ze hebben allemaal één ding gemeen met elkaar: niemand blijft ervan gespaard.


Gelukkig gaan periodes van stress en slaaptekort voorbij en kunnen we de natuur een handje helpen met ons gloednieuwe Intense Eye Lift oogserum!


Het Intense Eye Lift oogserum, verrijkt met het SMART biosaccharide, gaat de oogcontour langdurig beschermen, hydrateren en kalmeren. Het rekent af met rimpels en fijne lijntjes, verfrist de blik en vervaagt wallen en donkere kringen. Het oogserum heeft een lichte, verfrissende geltextuur die snel wordt opgenomen door de huid en het laat een aangename film achter. Breng het zowel ’s morgens en ’s avonds aan en masseer het serum in met cirkelvormige bewegingen.


Intense Eye Lift € 78,00

Dit intensief serum is samengesteld op basis van decongestieve en liftende werkstoffen die de blik fris en jeugdig houden. ‘s Morgens en ‘s avonds aanbrengen. Neem een kleine hoeveelheid en masseer het serum in op de oogcontour met circulaire bewegingen.2 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page