HET SALON IS GESLOTEN VAN VRIJDAG 15 OKTOBER TOT EN MET WOENSDAG 20 OKTOBER.

Home » Behandelingen » Skin » Plasmalifting (ooglidcorrectie)

Plasmalifting: ooglidcorrectie zonder operatie


Schrijf je nu al in voor een plasmalift behandeling

Je kan je nu al inschrijven voor een plasmalift behandeling op dinsdag 26 oktober of dinsdag 2 november. Een intake kan je vrij vooraf inplannen via de online agenda.

Na het verzenden van dit formulier zal U een factuur ontvangen om een voorschot te betalen van 150 euro. Pas na het ontvangen van deze betaling zal de afspraak officieel worden bevestigd.

Heeft u last van overtollig huid aan de ogen? Laat dit veilig verwijderen door middel van de plasmapen. Plasmaliften is het milde en waardige alternatief voor een vaak dure chirurgische ingreep. Het is dus een revolutionaire techniek zonder te snijden voor een ooglidcorrectie. 

Na maanden vergelijken van verschillende apparaten en trainingen heb ik uiteindelijk gekozen voor de Planoplas van Markus Müller.

De behandeling is veilig en geschikt voor alle leeftijden. Er komen geen mesjes, hechtingen of naalden aan te pas.

Let op bij wie u deze behandeling laat uitvoeren. Door ervaring weet ik dat er bedrijven zijn die deze apparatuur zonder enige training aanbieden. Hierdoor kan de behandeling dus anders uitpakken dan gewenst.

Ooglidcorrectie Oudenaarde

Tijdens een Plasmalift-behandeling wordt uw huid op kleine schaal behandeld met plasma. Een kleine boog, die bestaat uit geladen plasma, raakt uw huid puntsgewijs aan. Daardoor trekken de huidvezels samen en krijgt u onmiddellijk een liftend effect. Er wordt een serie van gerichte aanrakingen uitgevoerd en zo creëert men een gebied waar de huid gelift en stevig is. Dankzij deze techniek kan er met veel precisie gewerkt worden.

Ooglidcorrectie Plasmalifting

Een sessie duurt gemiddeld 15 minuten (excl inwerkingstijd verdoving). Het behandelde gebied herstelt zeer snel. In veel gevallen is één behandeling al voldoende, maar in sommige complexere gevallen zijn meerdere behandelingen vereist. Na de behandeling kan uw huid – vooral rond de ogen – gezwollen zijn. Korstjes verdwijnen meestal na ca één week. De behandelde huid kan een aantal weken wat roder lijken. Na 12 weken is het eindresultaat bereikt.

Voor wie is deze behandeling wel/niet geschikt?

De behandeling is geschikt voor iedereen die de oogleden wil aanpakken zonder dure operaties of plastische chirurgie.

Uw gezondheidstoestand en conditie van de huid zijn zeer belangrijk. Tijdens een adviesgesprek bekijken we of u in aanmerking komt voor een behandeling en bespreken we samen met u wat de mogelijkheden zijn.

 

Deze behandeling is niet aan te raden tijdens of bij:

 

 • Zwangerschap
 • Zware vorm van diabetes
 • HIV-positief
 • Hepatitis A,B & C
 • Warmte allergie (Cholinergische urticaria) (geen zonneallergie)
 • Inname van anti-acné medicatie – Isotretinoïne, vitamin A zuur (tretinoïne)
 • Bij gebruik van cortisone tabletten/zalf
 • Kanker
 • Auto-immuunziekte
 • Epilepsie
 • Koorts/infectieziekten
 • Zware acute hart of bloeddrukproblemen
 • Pacemaker
 • Hypertrofisch littekenvorming (keloïdevorming) – dik op liggend littekenweefsel op de te behandelen plaats
 • Hyperpigmentatie (na een huidverwonding aanmaak van meer huidpigment) of andere pigmentatieproblemen.

Voordelen t.o.v. een chirurgische ingreep

 • een snellere behandeling
 • goedkoper dan een operatieve lift.
 • geen volledige verdoving nodig.
 • geen kans op littekens en bloeduitstortingen.
 • enkel een minimale, en lokale zwelling
 • direct zichtbaar resultaat.

 

 • geen kans op 'overlifting'.
 • de natuurlijke uitstraling wordt behouden.

 • meerdere behandelingen zijn mogelijk.

 • een veel kortere herstel periode.

 • minimale risico’s en bijwerkingen.

Werkwijze

Mijn doel is om U de beste zorg te bieden- voor, tijdens en na Uw afspra(a)k(en) bij A.V. Beauty & Brow Bar.

Om optimale resultaten te bereiken is het zeer belangrijk dat U deze instructies correct opvolgt. Ik begeleid U van voorbehandeling tot nabehandeling zodat U het mooiste en duurzaamste resultaat verkrijgt.

 

Vooraf aan de afspraak:

Een intakegesprek: Zo kan ik mede bepalen als U een geschikte kandidaat bent voor de plasmalift behandeling.

 

Op het moment van uw afspraak:

 • Samen worden er documenten ingevuld die bevestigen dat U een geschikt persoon bent voor de behandeling en hier bewust voor gekozen heeft.
 • Er worden voor foto's genomen. (Indien met toestemming worden deze geplaatst op social media)
 • U wordt comfortabel geïnstalleerd en een locale verdovingscrème wordt aangebracht. Deze moet een geringe tijd inwerken. TIP: Masseer ca 1u vooraf aan de afspraak de oogleden in met wat verdovende crème (enkel verkrijgbaar op voorschrift) om de behandeling met nog meer comfort te ondergaan.
 • Wanneer de verdoving werkt kunnen we beginnen aan het behandelen van de zone. Dit gaat relatief snel (ca 15min).
 • Nazorginstructies worden mondeling uitgelegd, deze zal U ook per mail ontvangen. De nodige producten voor de nazorg zal U ook meekrijgen naar huis.

 

Er wordt meteen een afspraak vastgelegd om na 6 weken terug te keren om de tussentijdse resultaten kort te bespreken en foto's te nemen.

Veelgestelde vragen

Kan iedereen deze behandeling ondergaan?

Neen, na het maken van uw afspraak zal je een vragenlijst ontvangen om in te vullen. Aan de hand daarvan kan bepaald worden als je een geschikte kandidate bent. Het spreekt van zich dat zwangere vrouwen en mensen die jonger dan 18 jaar geen geschikte personen zijn voor de behandeling. Ook bepaalde type ogen die diep liggen en hangend lijken, maar geen veloverschot hebben bij het sluiten van de ogen, zijn niet geschikt. (Vaak aziatische types) 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid van het huidoverschot, het huidtype, complexiteit van het probleem en uw individuele wensen. In sommige gevallen kan 1 behandelingen afdoende zijn, maar meestal is een tweede of zelfs nog derde behandeling nodig. Tussen de behandelingen moet een interval van ongeveer 3 tot 6 maanden zijn. Na 6 weken worden de resultaten gezamelijk beproken en kijken we of er een extra behandeling nodig is. 

Moet ik een extra behandeling ondergaan?

Het is volledig uw eigen keuze om al dan niet voor extra behandelingen te kiezen. Waar de één tevreden is na 1 behandeling, kan de ander meer willen. Het is dus niet verplicht, maar een persoonlijke keuze. Ik geef wel telkens duidelijk advies over de mogelijkheden. 

Hoe lang houdt het resultaat?

Het resultaat blijft 2 tot 4 jaar. (ca 2 jaar constant, daarna geleidelijk aan verminderen) Dit is afhankelijk van uw levensstijl en huidconditie. Na de behandeling zijn de huidvezels samengetrokken en wordt de aanmaak van collageen en elastine in werking gezet. Het collageen wordt in de maanden na de behandeling aangemaakt. Het effect van een oogliftcorrectie d.m.v. operatieve huidverwijdering blijft 5 tot 10 jaar en is dus, zoals vele mensen denken, niet permanent. Het nadeel is dat de huid volledig wordt doorgesneden. Hierdoor ontstaat er veel littekenweefsel. Deze behandeling kunt u niet blijven herhalen. De plasma behandeling kunt u indien gewenst zo vaak herhalen als U wilt.

Zijn de behandelingen pijnlijk?

Dit is erg verschillend per persoon. Voorafgaand aan de behandeling wordt een verdovingscreme aangebracht. Deze neemt de ergste gevoeligheid af, maar helemaal gevoelloos is de behandeling niet. De oogleden zijn vooral een gevoelig gebied maar de behandeling is goed vol te houden.

Kan ik na de behandeling mijn dagelijkse werkzaamheden weer voortzetten?

Ja, maar neem de tijd om te herstellen. De dag van de behandeling is er vaak nog niet veel zwelling te zien. Deze dag is wel erg belangrijk om Apis pilletjes om het uur te nemen tot het slapen. De eerste drie dagen na de behandeling kan de zwelling erger zijn. Ook deze dagen is het verstandig om de aftercare goed uit te voeren. Het is aan te raden om 3 dagen na de behandeling vrij te zijn of bijvoorbeeld thuis te werken zodat er voldoende tijd gegeven kan worden aan de nazorg. Houd ook rekening dat de korsten tot ca 1 week aanwezig kunnen blijven.

Is de behandeling veilig?

Let op bij wie u deze behandeling laat uitvoeren. Door ervaring weet ik dat er bedrijven zijn die deze apparatuur zonder enige training aanbieden. Hierdoor kan de behandeling dus anders uitpakken dan gewenst. Ik kan jou met een gerust hart verzekeren dat ik met kwalitatieve materialen werk en de juiste opleidingen heb gevolgd.

De Plasma behandeling werkt oppervlakkig, wat betekent dat de plasmastraal de basaalcellenlaag (de onderste huidlaag van de opperhuid) van de huid niet bereikt. Hierdoor is er geen gevaar voor bloedingen, littekens of andere ongewenste of permanente huidschade. Ja, het is dus zeker veilig. 

Hoe moet ik mijn huid verzorgen na de behandeling?

Exacte nazorginstructies en bijhorende verzorgingsproducten zal je meekrijgen naar huis na afloop van de behandeling.

Kort samengevat moet je rekening houden met zeker 14 dagen geen make up op/rond de ogen. En tot 8 weken niet zonnebaden, daar de kans op pigmentatie hierdoor groot wordt. Met een sunblock op buiten komen kan wel.

 

Wat mag in ongeveer verwachten van het genezingsproces?

Meteen na de behandeling zal er wat zwelling opkomen die een hoogtepunt bereikt op dag 2 a 3 en weer afneemt na ca 5 dagen. Er zullen korsten aanwezig zijn die er na ca. 7 dagen vanzelf afvallen. Nadien zal de huid nog enkele weken rood en gevoelig zijn. Tijdens het  volledige proces zal je een wisselend gevoel hebben van 'ik zie resultaat/ ik zie geen resultaat'. Pas na 12 weken zie je pas echt het eindresultaat. Dan kan er eventueel - indien gewenst - een 2e behandeling uitgevoerd worden.

MENU PLASMALIFTING

INTAKE GESPREK

€25

Indien U een afspraak maakt voor plasmalifting, wordt het bedrag van de consultatie terug afgetrokken van het totaalbedrag van de behandeling.

Kom vooraf op intake gesprek om jouw wensen en eventuele twijfels te bespreken. Ik bekijk ook samen met jou als je een geschikt kandidate bent voor de behandeling.


PLASMALIFTING ULTIMATE CARE

€ 599

Prijs van 1 plasmalift behandeling van de bovenste oogleden + 3 Eye Lift Oogverzorgingen met telkens een interval van ca 4 weken + Intense Eye Lift Serum 

Dit is een allround behandeling om de blik er weer jeugdig en fris te doen uitzien. Deze behandeling dient volledig betaald te worden op de dag van de plasmalift behandeling. De oogverzorgingen zullen meteen worden vastgelegd. In geen geval wordt er geld terugbetaald indien men de geplande afspraken niet nakomt.


PLASMALIFTING

 € 395

Dit is de prijs voor de 1e behandeling van de bovenste oogleden. 


EXTRA BEHANDELINGEN

€ 195 per behandeling

Meestal is een tweede of zelfs nog derde behandeling nodig. Tussen de behandelingen moet een interval van ongeveer 3 tot 6 maanden zijn. Na 6 weken worden de resultaten gezamenlijk besproken en kijken we of er een extra behandeling nodig is. Let op: een behandeling na bv. 3 jaar is niet hetzelfde als een extra behandeling, daar dient opnieuw de volledige prijs betaald te worden.