Plasmalifting: ooglidcorrectie zonder operatie


Plasma Lifting is de nieuwste behandeling op het gebied van anti-ageing en huidlifting. Iedereen is ook enorm enthousiast over deze behandeling en de resultaten. Na maanden vergelijken van verschillende apparaten en trainingen heb ik uiteindelijk gekozen voor de Planoplas van Markus Müller.

Deze methode is het innovatiefste medische alternatief voor dure chirurgische ingrepen. De behandeling is veilig en geschikt voor alle leeftijden. Er komen geen mesjes, hechtingen of naalden aan te pas.

 

Let op bij wie u deze behandeling laat uitvoeren. Door ervaring weet ik dat er bedrijven zijn die deze apparatuur zonder enige training aanbieden. Hierdoor kan de behandeling dus anders uitpakken dan gewenst.

Tijdens een Plasmalift-behandeling wordt uw huid op kleine schaal behandeld met plasma. Een kleine boog, die bestaat uit geladen plasma, raakt uw huid puntsgewijs aan. Daardoor trekken de huidvezels samen en krijgt u onmiddellijk een liftend effect. Er wordt een serie van gerichte aanrakingen uitgevoerd en zo creëert men een gebied waar de huid gelift en stevig is. Dankzij deze techniek kan er met veel precisie gewerkt worden op bepaalde probleemzones.

Een sessie duurt gemiddeld 15 minuten (excl inwerkingstijd verdoving). Het behandelde gebied herstelt zeer snel. In veel gevallen is één behandeling al voldoende, maar in sommige complexere gevallen zijn meerdere behandelingen vereist. Na de behandeling kan uw huid – vooral rond de ogen – gezwollen zijn. Korstjes verdwijnen meestal na ca één week. De behandelde huid kan een aantal weken wat roder lijken. Na 12 weken is het eindresultaat bereikt.

Voor wie is deze behandeling wel/niet geschikt?

De behandeling is geschikt voor iedereen die bepaalde zones wil aanpakken zonder dure operaties en plastische chirurgie.

Uw gezondheidstoestand en conditie van de huid zijn zeer belangrijk. Tijdens een adviesgesprek bekijken we of u in aanmerking komt voor een behandeling en bespreken we samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Afspraken voor plasmalift kunnen niet online gemaakt worden. Er dient eerst een afspraak gemaakt te worden voor een intakegesprek. Deze kan u wel online inboeken. Na het intakegesprek hebt u de mogelijkheid om een afspraak vast te leggen.

 

Deze behandeling is niet aan te raden tijdens of bij:

 

 • Zwangerschap
 • Zware vorm van diabetes
 • HIV-positief
 • Hepatitis A,B & C
 • Warmte allergie (Cholinergische urticaria) (geen zonneallergie)
 • Inname van anti-acné medicatie – Isotretinoïne, vitamin A zuur (tretinoïne)
 • Bij gebruik van cortisone tabletten/zalf
 • Kanker
 • Auto-immuunziekte
 • Epilepsie
 • Koorts/infectieziekten
 • Zware acute hart of bloeddrukproblemen
 • Pacemaker
 • Hypertrofisch littekenvorming (keloïdevorming) – dik op liggend littekenweefsel op de te behandelen plaats
 • Hyperpigmentatie (na een huidverwonding aanmaak van meer huidpigment) of andere pigmentatieproblemen.

Voordelen t.o.v. een chirurgische ingreep

 • een snellere behandeling
 • goedkoper dan een operatieve lift.
 • geen volledige verdoving nodig.
 • geen kans op littekens en bloeduitstortingen.
 • enkel een minimale, en lokale zwelling
 • direct zichtbaar resultaat.

 

 • geen kans op 'overlifting'.
 • de natuurlijke uitstraling wordt behouden.

 • meerdere behandelingen zijn mogelijk.

 • een veel kortere herstel periode.

 • minimale risico’s en bijwerkingen.

Werkwijze

Mijn doel is om U de beste zorg te bieden- voor, tijdens en na Uw afspra(a)k(en) bij A.V. Beauty & Brow Bar.

Om optimale resultaten te bereiken is het zeer belangrijk dat U deze instructies correct opvolgt. Ik begeleid U van voorbehandeling tot nabehandeling zodat U het mooiste en duurzaamste resultaat verkrijgt.

 

Vooraf aan de afspraak:

Een intakegesprek natuurlijk, dit is verplicht. Zo kan ik mede bepalen als U een geschikte kandidaat bent voor de plasmalift behandeling.

 

Op het moment van uw afspraak:

 

 • Samen worden er documenten ingevuld die bevestigen dat U een geschikt persoon bent voor de behandeling en hier bewust voor gekozen heeft.
 • Er worden voor foto's genomen. (Indien met toestemming worden deze geplaatst op social media)
 • U wordt comfortabel geïnstaleerd en locale verdovingscreme wordt aangebracht. Deze moet een geringe tijd inwerken. TIP: Masseer ca 1u vooraf aan de afspraak de oogleden met wat emla crème (enkel verkrijgbaar op voorschrift) om de behandeling met nog meer comfort te ondergaan.
 • Wanneer de verdoving werkt kunnen we beginnen aan het behandelen van de zone. Dit gaat relatief snel (ca 15min).
 • Nazorginstructies worden mondeling uitgelegd, deze zal U ook per mail ontvangen. De nodige producten voor de nazorg zal U ook meekrijgen naar huis.

 

Er wordt meteen een afspraak vastgelegd om na 6 weken terug te keren om de tussentijdse resultaten kort te bespreken en foto's te nemen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid van het huidoverschot, het huidtype, complexiteit van het probleem en uw individuele wensen. In sommige gevallen kan 1 behandelingen afdoende zijn, maar meestal is een tweede of zelfs nog derde behandeling nodig. Tussen de behandelingen moet een interval van ongeveer 3 tot 6 maanden zijn. Na 6 weken worden de resultaten gezamelijk beproken en kijken we of er een extra behandeling nodig is. 

Moet ik een extra behandeling ondergaan?

Het is volledig uw eigen keuze om al dan niet voor extra behandelingen te kiezen. Waar de één tevreden is na 1 behandeling, kan de ander meer willen. Het is dus niet verplicht, maar een persoonlijke keuze. Ik geef wel telkens duidelijk advies over de mogelijkheden. 

Hoe lang houdt het resultaat?

Het resultaat blijft 2 tot 4 jaar. (ca 2 jaar constant, daarna geleidelijk aan verminderen) Dit is afhankelijk van uw levensstijl en huidconditie. Na de behandeling zijn de huidvezels samengetrokken en wordt de aanmaak van collageen en elastine in werking gezet. Het collageen wordt in de maanden na de behandeling aangemaakt. Het effect van een oogliftcorrectie d.m.v. operatieve huidverwijdering blijft 5 tot 10 jaar en is dus, zoals vele mensen denken, niet permanent. Het nadeel is dat de huid volledig wordt doorgesneden. Hierdoor ontstaat er veel littekenweefsel. Deze behandeling kunt u niet blijven herhalen. De plasma behandeling kunt u indien gewenst zo vaak herhalen als U wilt.

Zijn de behandelingen pijnlijk?

Dit is erg verschillend per persoon. Voorafgaand aan de behandeling wordt een verdovingscreme aangebracht. Deze neemt de ergste gevoeligheid af, maar helemaal gevoelloos is de behandeling niet. De oogleden zijn vooral een gevoelig gebied maar de behandeling is goed vol te houden.

Kan ik na de behandeling mijn dagelijkse werkzaamheden weer voortzetten?

Ja, maar neem de tijd om te herstellen. De dag van de behandeling is er vaak nog niet veel zwelling te zien. Deze dag is wel erg belangrijk om Apis pilletjes om het uur te nemen tot het slapen. De eerste drie dagen na de behandeling kan de zwelling erger zijn. Ook deze dagen is het verstandig om de aftercare goed uit te voeren. Het is aan te raden om 3 dagen na de behandeling vrij te zijn of bijvoorbeeld thuis te werken zodat er voldoende tijd gegeven kan worden aan de nazorg. Houd ook rekening dat de korsten tot ca 1 week aanwezig kunnen blijven.

Is de behandeling veilig?

Let op bij wie u deze behandeling laat uitvoeren. Door ervaring weet ik dat er bedrijven zijn die deze apparatuur zonder enige training aanbieden. Hierdoor kan de behandeling dus anders uitpakken dan gewenst. Ik kan jou met een gerust hart verzekeren dat ik met kwalitatieve materialen werk en de juiste opleidingen heb gevolgd.

De Plasma behandeling werkt oppervlakkig, wat betekent dat de plasmastraal de basaalcellenlaag (de onderste huidlaag van de opperhuid) van de huid niet bereikt. Hierdoor is er geen gevaar voor bloedingen, littekens of andere ongewenste of permanente huidschade. Ja, het is dus zeker veilig. 

Hoe moet ik mijn huid verzorgen na de behandeling?

Exacte nazorginstructies en bijhorende verzorgingsproducten zal je meekrijgen naar huis na afloop van de behandeling.

Kort samengevat moet je rekening houden met zeker 14 dagen geen make up op/rond de ogen. En tot 8 weken niet zonnebaden, daar de kans op pigmentatie hierdoor groot wordt. Met een sunblock op buiten komen kan wel.

MENU PLASMALIFTING

INTAKE GESPREK

€25

Dit bedrag dient volledig vooraf betaald te worden bij het boeken van de afspraak. Indien U een afspraak maakt voor plasmalifting, wordt het bedrag van de consultatie terug afgetrokken van het totaalbedrag van de behandeling.

Om te kunnen bepalen dat U een geschikte kandidaat bent voor de behandeling bent U eerst verplicht om op consultatie te komen. 

 

PLASMALIFTING

 € 395

Dit is de prijs voor de 1e behandeling van de bovenste oogleden. 

Het is niet mogelijk om een online afspraak hiervoor in te plannen. Dit omdat een intake gesprek vooraf verplicht is. 

 

EXTRA BEHANDELINGEN

€ 195 per behandeling

Meestal is een tweede of zelfs nog derde behandeling nodig. Tussen de behandelingen moet een interval van ongeveer 3 tot 6 maanden zijn. Na 6 weken worden de resultaten gezamenlijk besproken en kijken we of er een extra behandeling nodig is. Let op: een behandeling na bv. 3 jaar is niet hetzelfde als een extra behandeling, daar dient opnieuw de volledige prijs betaald te worden.