top of page
led therapie rood

Wat is PD-13 Therapie?

PD-13 Therapy is een foto-dynamische behandeling voor het medicijnvrij behandelen van (actieve) acne, actinische keratose en rosacea. Tijdens deze behandeling wordt gebruikt gemaakt van rood licht welke zorgt voor de activering van de werkstof methylaminolevulinate (MAL) en een direct resultaat geeft.

De werking

MAL is een effectieve topische fotodynamische formule die wordt geactiveerd in combinatie met roodlichttherapie. Onderzoek toont aan dat MAL in combinatie met rood licht effectief is bij de behandeling van milde tot matige acne-gevoelige huid. Na gecombineerde therapie met een lagere concentratie MAL en een lage dosis rood licht is het aantal inflammatoire laesies met gemiddeld 66% verminderd!

De activiteit van talgklieren wordt verminderd en de propioni bacterie acnes en de demodex mijt, welke een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van rosacea, worden gedood. Ook zal het een herstellend effect hebben op de huid die door de zon beschadigd is zoals bij actinische keratose.  

Het is mogelijk dat je huid wat gaat schilferen of een lichte vervelling krijgt, dit is niet te voorspellen in welke mate en of dit gebeurt. Houd hier dus rekening mee als je de behandeling laat doen. Roodheid en prikkeling van de huid zijn normaal en verdwijnen binnen 2-3 dagen na de behandeling. U krijgt aansluitend aan de behandeling een verzorgende crème mee die U enkele dagen zal moeten smeren.

Bovenste foto: Voor de behandeling (17/01) / Onderste foto: Na 1x PD13 (1/03)

KRX PD13
acne voor na

Behandelingen

red-light-therapy-jpg.jpg

PD-13 THERAPIE

€120 - 75 min.

Het is mogelijk dat er 1 tot 3 behandelingen nodig zijn met een tussenpoos van 4 tot 6 weken.

Aarzel niet en maak nu uw afspraak online

bottom of page