• Ontdek ons Care Body Concept!
  • Kies voor één van onze VIP behandelingen!
  • Opendeurdag Laserontharing op 27 oktober, met cava, kortingen en een leuke winactie!

Maskné: hoe neem je puistjes door het dragen van een mondmasker weg?

Gepubliceerd op 18 februari 2021 om 10:09

Maskné, een samenstelling van « mask » en « acne », is een Engelse term die verwijst naar het verschijnen van puistjes door het dragen van een mondmasker. Het is een zogenaamde “mechanische” of wrijvende acne die wordt veroorzaakt door langdurig wrijven van het masker met de huid. Bovendien creëert het ademen onder het mondmasker een warm en vochtig microklimaat dat de huidflora verstoort en de verspreiding van bacteriën bevordert. Kortom, dankzij deze elementen kunnen puistjes, roodheid, overtollig talg, onvolkomenheden ontstaan…

Het goede nieuws is… ? Maskné kan worden behandeld met een aangepaste verzorgingsroutine. Care Personal Beauty onthult een speciale Maskné verzorgingsroutine met…

 

ESSENTIAL RESET CLEANSING MILK 

’s Morgens en ’s avonds aanbrengen. Aan het einde van de dag, zodra u eindelijk uw masker kunt afnemen, reinig je jouw huid met deze reinigingsmelk. Deze melk is verrijkt met osmolyten en helpt het hydratatiegehalte op peil te houden en reinigt de huid zonder deze uit te drogen en zonder een trekkerig gevoel te geven. Zijn melktextuur reinigt jouw huid in alle zachtheid. 

 

ESSENTIAL REBOOST LOTION

Gebruik deze antioxydante lotion om agressies te bestrijden die lokale ontstekingen kunnen verergeren. Als een echt schild, beschermt het jouw huid de hele dag lang. 

 

ESSENTIAL RENEW SCRUB

Gebruik deze scrub, één à twee keer per week, om je huid in alle zachtheid te scrubben. 

 

PURACTIV CLEAR PURIFYING MASK 

Jouw ideale bondgenoot om de huid grondig te zuiveren en de verschijning van puistjes te voorkomen. Dit masker is verrijkt met allantoïne om de huid te kalmeren en groene klei met antibacteriële en herstellende eigenschappen.

 

PURACTIV TOTAL CONTROL SERUM 

Breng dit serum lokaal aan op de zone die bedekt is door het mondmasker. Het voorkomt de verschijning van imperfecties zonder de huid uit te drogen. Je kan het ook op de puistjes aanbrengen om te voorkomen dat het effect van maskné zich verder uitbreidt. 

 

INTENSECALM C-COMPLEX CREAM 

Doel? De door het mondmasker geïrriteerde huid kalmeren met een maximale hydratatie. 

 

We weten nog niet hoelang we een mondmasker zullen moeten dragen, maar aarzel niet en neem nu al de juiste gewoontes aan: jouw huid zal je dankbaar zijn!

 
Voor meer informatie kan je vrijblijvend terecht bij mij. Wil je nu een GRATIS huidanalyse? Plan online uw afspraak in.

Bron: Care Personal Beauty


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.