HET SALON IS GESLOTEN VAN VRIJDAG 15 OKTOBER TOT EN MET WOENSDAG 20 OKTOBER.

Home » Magazine » Huidveroudering

Huidveroudering

Gepubliceerd op 26 maart 2020 om 11:02

De huid verandert wanneer we ouder worden. De eerste fijne lijntjes tekenen zich af rond de ogen en naarmate de tijd verstrijkt, worden deze ‘lijntjes’ rimpels. De huid wordt ook minder elastisch en verliest haar volume. In het algemeen zal de huid droger worden en huidverkleuringen (pigmentvlekken) kunnen verschijnen.

Er zijn twee soorten huidveroudering: intrinsieke en extrinsieke. Intrinsieke huidveroudering wordt veroorzaakt door genetische factoren. Extrinsieke huidveroudering is te wijten aan verschillende externe factoren.

INTRIENSIEKE HUIDVEROUDERING

 

Het natuurlijke verouderingsproces begint al vanaf een leeftijd van 25 jaar. De huid produceert minder collageen en elastine en verliest daarom, na verloop van tijd, haar volume en elasticiteit. Op latere leeftijd gaat de celvernieuwing ook veel trager functioneren. Het verouderingsproces begint op vroege leeftijd, maar de effecten daarvan komen pas later tot uiting. Intrinsieke veroudering is, omdat het afhankelijk is van genetische factoren, heel verschillend van persoon tot persoon.

 

De identiteit van de huid – de Skin ID – is heel bepalend voor hoe snel de huid de eerste tekenen van huidveroudering vertoont. Een droge, gevoelige huid is bijvoorbeeld sneller vatbaar voor rimpelvorming.

EXTRINSIEKE HUIDVEROUDERING

 

Extrinsieke huidveroudering wordt bepaald door externe factoren zoals: UV-straling, roken, levensstijl, vervuiling en een slechte huidverzorging.

 

  • UV-straling:

Blootstelling aan zonnestralen, en dan vooral UVA stralen, zorgen ervoor dat je huid duidelijk veroudert. Zelfs een paar minuutjes in de zon brengt veranderingen toe aan de huid.

  • Roken:

Roken is een belangrijke oorzaak van huidveroudering. Het zorgt voor een toename van de hoeveelheid vrije radicalen in de huid. Een roker zal sneller rimpels ontwikkelen en de huid zal er grijzer en grauwer uitzien.

  • Levensstijl:

Langdurige blootstelling aan stress, ongezond eten en te weinig lichaamsbeweging hebben bijvoorbeeld een negatief effect op de huid. Je kan het huidverouderingsproces preventief tegengaan door stress te vermijden, door te zorgen voor evenwichtige voeding met een inname van een grote hoeveelheid antioxidanten en door voldoende te bewegen.

  • Vervuiling:

Wanneer de huid blootgesteld wordt aan vervuiling, kunnen vrije radicalen de huid beschadigen. Dit komt vanzelfsprekend meer voor in steden als op het platteland.

  • Slechte huidverzorging:

Een slechte huidverzorging kan zorgen voor een snellere huidveroudering. Het is dus belangrijk om producten te gebruiken die specifiek aangepast zijn aan jouw huid, en dit op een heel regelmatige basis. Het is dus belangrijk om het juiste product te gebruiken, maar ook om dit product op een juiste manier te gebruiken. Ook het gebruik van een zonnebeschermingsproduct, met een aangepaste SPF-factor, is noodzakelijk om huidveroudering te voorkomen.

JOUW PARTNER IN CRIME TEGEN HUIDVEROUDERING

 

Uiterst doeltreffente anti-aging crème met een lichte textuur die snel in de huid trekt.

• Strijkt rimpels en fijne lijntjes glad
• Helpt expressierimpels te voorkomen
• Maakt de huid strakker en steviger
• Activeert de celvernieuwing
• Hydrateert de huid intensief

GEBRUIK
Elke ochtend en avond aanbrengen, na het Care serum op een perfect gereinigd gezicht en hals.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.