top of page
couperose oudenaarde avbeauty schoonheidssalon

GEVOELIGE HUID

Roodheid in het gezicht kan erg gênant zijn. Hoewel er veel make-uptechnieken zijn om ze te camoufleren, kan het toevoegen van product op je gezicht je huid nog meer irriteren en dan bent u terug bij af. Om van roodheid af te komen moet je eerst begrijpen hoe het ontstaat en het vervolgens voorkomen en behandelen.

 

Roodheid in het gezicht is het resultaat van vasodilatatie. Bloedvaten verwijden zich wanneer we sporten om warmte af te voeren, maar ook wanneer de huid ontstoken of geïrriteerd is. In dit geval verwijden de bloedvaten zich om meer voedingsstoffen en ontstekingsremmende elementen te leveren die ontsteking en irritatie helpen bestrijden. Deze irritatie kan worden veroorzaakt door fysische factoren zoals zon en wind, of chemische factoren zoals ongeschikte cosmetica.

Wat is couperose?

Bij couperose is er een netwerkje van kleine, rode en soms blauwe bloedvaatjes zichtbaar in de huid. Couperose ontstaat wanneer de vaatwandjes verzwakt raken. Dit gebeurt geleidelijk, meestal door veroudering van de huid. De huid, en daarin voorkomende bloedvaten, verliest over de tijd haar stevigheid en elasticiteit. Daarnaast speelt erfelijkheid een belangrijke rol: de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald. Ook UV-straling, temperatuurswisselingen, roken en een trauma aan de huid kunnen couperose verergeren. Zijn de vaatjes eenmaal verwijd, dan hebben deze geen functie meer.

Wat is rosacea?

Couperose kan ook een symptoom zijn bij het huidbeeld van rosacea. Anders dan bij couperose is er bij rosacea sprake van een chronische ontstekingsreactie in de gezichtshuid. Hierdoor ontstaan diverse symptomen. Bij rosacea ervaren mensen doorgaans ook klachten van algemene roodheid in het gezicht. Dit kan gepaard gaan met kleine bultjes en/of puistjes, en soms zelfs met grotere ontstekingen in de huid. Andere klachten die je bij rosacea kunt ervaren zijn:

• een stekend en branderig gevoel in het gezicht,
• een droge huid,
• een grove huidstructuur van de neus 
• oogirritatie.

De oorzaak van rosacea is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk spelen invloeden van binnenuit (immunologische reacties) of van buitenaf zoals de demodex mijt een belangrijke rol.

Rosacea kunnen wij zeer toeltreffend behandelen met onze PD 13 therapie.

Laat je persoonlijk adviseren

Kom langs voor een Intake Skin ID en laat je adviseren over de mogelijke behandelingen.

bottom of page