top of page
chemische-peeling-ervaringen

Wat is een chemische huidpeeling?

Chemical Skin Peeling  of ook wel fruitzurenpeeling genoemd is een behandeling waarbij verschillende soorten zuren worden gebruikt om het uiterlijk van de huid te verbeteren (rimpels, donkere vlekken, acne, textuur, veroudering en nog veel meer).

PH - waarde

​Onze huid heeft meestal een pH-waarde van ongeveer 5-5/5. Wanneer we chemische peelings gebruiken, varieert de pH van 1-3,5, wat betekent dat het onze huid op dit pH-niveau brengt. Hoe zuurder de peeling is, hoe meer vervelling er zal op treden.

 • PH 1 chemische peelings zijn erg gevaarlijk, daarom mogen enkel chirurgen en artsen dit soort chemische peelings uitvoeren. Sommige peelingen met deze soort zuurgraad kunnen zelfs de dood veroorzaken bij inademing of blootstelling aan een grote hoeveelheid.

 • PH 1,5-2 worden uitgevoerd door artsen en huidtherapeuten/ schoonheidsspecialisten (met medische achtergrond) - Waarom? Hoewel dit mildere peelings zijn in vergelijking met peelings met pH 1, zijn deze peelings nog steeds gevaarlijk als ze verkeerd worden toegepast, en daarom moet een behandelaar ervaring hebben, voor het geval er effecten of reacties op treden bij de klant.

 • PH 2,5-3,5 zijn de mildere peelings op de markt die gewoonlijk zonder medische achtergrond kunnen worden uitgevoerd, hoewel in sommige landen in Europa, zoals Frankrijk, een peeling die lager is dan pH 2,9 illegaal is om te worden verkocht aan niet-artsen.


Ik zelf werk met Krx peelings en deze hebben een pH-waarde van 2,9 en kunnen dus veilig worden gebruikt. Daarnaast zijn ze zeer effectief!

fruitzurenpeeling

Ogen laten je gezicht spreken. Vergeet ze daarom geen extra aandacht te geven tijdens jouw dagelijkse of wekelijkse beautyroutine. Hieronder toon ik je enkele producten die je thuis kan gebruiken om je oogcontouren te gaan verzorgen. Ze zijn allemaal verkrijgbaar in de webshop of in het salon. Zonder deze producten zijn behandelingen in het salon minder effectief!

Chemisch?

Laten we meteen maar een misverstand uit de wereld helpen; de producten die voor de chemische peelings worden gebruikt, zijn niet chemisch. De ingrediënten van chemische peelings zijn juist ‘natuurlijke’ zuren. Hoe zit dat dan? We noemen deze behandeling een ‘chemische’ peeling, omdat het een chemische reactie in de huid veroorzaakt. Wat er gebeurt, is dat de dode huidcellen aan de oppervlakte van de huid losgeweekt worden. Hierdoor komen nieuwe huidcellen aan de oppervlakte, waardoor er een egale en gezond glanzende huid tevoorschijn komt. Kortom, het proces van huidvernieuwing krijgt een zetje. Daarbij is de huid nu veel toegankelijker voor werkstoffen, die echt iets voor de huid kunnen betekenen.

chemische peeling
chemische peeling

Hoe effectief zijn deze peelings?

​Zuren zoals glycolzuur, melkzuur, enz.… zijn allemaal gunstig voor de huid (mits correct gebruikt) en verkrijgen allemaal hetzelfde eindresultaat, ongeacht de pH-waarde. Je vraagt je misschien af, als het allemaal hetzelfde werkt, waarom heb ik dan een pH 1 nodig als ik gewoon pH 2,9 kan gebruiken? Bij een pH waarde van 1 heeft de klant meestal maar 1 behandeling nodig en bij een hogere pH waarde heeft de klant ca 3-5 behandelingen nodig. Maar omdat ze dezelfde ingrediënt gebruiken, WERKEN ZE HETZELFDE. Alleen de intensiteit is anders.

Soorten Peelings

In het salon werk ik met 3 soorten zuren:

 • Melkzuur: een peeling waarvan bekend is dat deze de huidskleur effectief verheldert en lichter maakt en helpt de poriën te verfijnen en fijne lijntjes glad te strijken.

 • Salicylzuur: speciaal bedoeld voor de acne-gevoelige huid. Het richt zich op bacteriën, en donkere vlekken. Het helpt de poriën te verwijderen, overtollig talg onder controle te houden en acne te verminderen. Het verwijdert effectief mee-eters en vermindert plooien op de huid, zoals die bij de lippen.

 • Glycolzuur: een huidvernieuwende peeling die hyperpigmentatie verlicht, een onmiddellijke glans en een gladde huidtextuur geeft, de teint egaliseert en sproeten, fijne lijntjes en rimpels helpt verminderen. Het helpt poriën er ondieper uit te laten zien, waardoor ze bijna onzichtbaar worden. Het richt zich op het verwijderen van dode huidcellen en vuil, waardoor de huid zo fris blijft als van een baby! Deze peeling is effectief op alle huidtypes. 

Nazorg:

 • Niet wassen gedurende 12-24 uur.

 • Gebruik geen peeling- of exfoliërende producten gedurende 7 dagen na de peeling.

 • Gebruik gedurende 7 dagen na de peeling geen producten met zuren.

 • Scrub of scheer het gebied niet gedurende 7 dagen.

 • Vermijd zwemmen en sauna gedurende minimaal 3 dagen.

 • Gebruik elke dag (meermaals) de Sunday Brush

Contra-indicaties:

 • Allergie voor de ingrediënten vermeld op het etiket.

 • Orale acnemedicatie isotretinoïne (Myorisan, Claravis, anderen) korter dan zes maanden geleden.

 • Huidkanker

 • Auto-immuunziekte

 • Suikerziekte/ Diabetis die niet onder controle is (mn type 2)

 • Brandwonden op de huid

 • Open wond

 • Blaren

 • Zwangere en vrouwen die borstvoeding geven

 • Keloïdale huid

chemische peeling

Ogen laten je gezicht spreken. Vergeet ze daarom geen extra aandacht te geven tijdens jouw dagelijkse of wekelijkse beautyroutine. Hieronder toon ik je enkele producten die je thuis kan gebruiken om je oogcontouren te gaan verzorgen. Ze zijn allemaal verkrijgbaar in de webshop of in het salon. Zonder deze producten zijn behandelingen in het salon minder effectief!

Behandelingen

Voor het beste resultaat adviseren we de peelings in een kuur van in ieder geval 4 behandelingen te volgen, elke twee tot vier weken. Bij elke behandeling ziet u meer verbetering van uw huidconditie.

peeling-chimique-bio-phyts.jpg

SKIN PEEL KUUR

5+1 GRATIS

€500

Om specifieke huidproblemen te verbeteren, is het noodzakelijk om meerdere behandelingen in kuurverband toe te passen. Daarom kan je de chemical skin peel enkel in een kuurbehandeling verkrijgen per 6 behandelingen met een tussenpoos van telkens 2 weken. De behandeling dient volledig vooraf betaald te worden. Soms zijn er meer dan 6 behandelingen nodig. Dan betaal je extra per behandeling. 

Kuren kunnen aangekocht worden via de webshop na advies tijdens een Intake Skin ID

Aarzel niet en maak nu uw afspraak online

bottom of page