bio peel oudenaarde schoonheidssalon kruidenpeeling avbeauty

Wat is een Bio Peel en hoe werkt het?

Een Bio Peel is een kruidenpeeling waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie. De huid gaat van binnenuit herstellen, met een direct zichtbaar resultaat. Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenpeeling optimaal door de huid opgenomen. Het herstelvermogen van de huid wordt direct geactiveerd. Ook worden tijdens de massage dode huidcellen effectief verwijderd.

Huidverbetering

De Bio Peel richt zich met name op de basaalcellenlaag. Dit is de onderste, levende laag van de opperhuid, waarin nieuwe cellen worden gevormd door celdeling. Wanneer de basaalcellenlaag in een slechte conditie is kan de huid er rood, dof, vaal of onrustig uitzien. Door de intensieve voeding van de basaalcellenlaag tijdens de Bio Peel behandeling worden de stamcellen voorzien van de benodigde voedingstoffen. Het resultaat: een gezonde en gladdere huid en een zichtbare huidverbetering van binnenuit.

Wat kan men bereiken met een Biopeeling?

 • Fijnere poriënstructuur

 • Gladdere huid, gladstrijken van lijntjes

 • Verhelderen van hyperpigmentatie

 • Verbeteren van het acne-huidbeeld

 • Kalmeren van een onrustige huid

 • Intens opfrissen van een doffe, vale huid.

bio peel oudenaarde schoonheidssalon kruidenpeeling avbeauty
bio peel oudenaarde schoonheidssalon kruidenpeeling avbeauty

Wat gebeurt er na de Bio Peel?

Meteen na de behandeling kan de huid licht rood staan en gevoelig zijn. Ongeveer 5 dagen na de behandeling gaat de huid lichtelijk schilferen. De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. De huid voelt in deze periode vaak ook wat droger aan. Tijdens deze fase worden dode huidcellen losgelaten en wordt de nieuwe, frisse huid zichtbaar. Een volle crème houdt de huid soepel, gaat droogheid tegen en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn. Hierover zal U uitgebreid advies krijgen van uw Skin Coach. Het is ten stelligste aangeraden om de huid minstens 

Contra-indicaties

De Bio Peel heeft de volgende contra-indicaties:

 • Kanker, ook wanneer de cliënt nog kankermedicatie inneemt

 • Virale infecties (ook bij een koortslip), de infectie kan zich verspreiden

 • Open wondjes

 • Actinische keratose

 • Retinoïden (waaronder vitamine A-zuur, stoppen gedurende 6 weken).

Belangrijke punten

 1. Tussen een Botox® behandeling en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten. De voedingsstoffen uit de Bio Peel ontgiften namelijk de huid, maar ook de Botuline Toxine (de werkzame stof in Botox®). Ook tussen fillers en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen te zitten, dit i.v.m. de druk die op de huid gegeven wordt tijdens de behandeling en de mogelijke verschuiving van de fillers.

 2. Tussen harsen en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten.

 3. Tussen de volgende behandelingen en een Bio Peel moet minimaal 6 weken zitten, mits deze toegepast zijn op hetzelfde gebied waar u de Bio Peel gaat aanbrengen: microdermabrasie, sterke chemische peeling (TCA, Jessner, Blue Peel), IPL en laserbehandeling.

 4. Zwangerschap is geen contra-indicatie, maar we raden het niet aan. Door de veranderde hormoonhuishouding kan de huid heel anders reageren dan verwacht.

 5. De huid wordt niet specifiek uv-gevoelig door een Bio Peel, zoals wel dit wel het geval is bij een AHA peeling. De zomer is daarom géén contra-indicatie voor de Bio Peel. Ondanks dat de huid niet specifiek uv-gevoelig wordt door de Bio Peel, raakt de huid wel een laag met dode huidcellen kwijt. De huid is hierdoor dunner en minder goed beschermd tegen uv-straling. Om verbranding te voorkomen dient U altijd minimaal 7 dagen een crème met een SPF-50+ of onze bestseller Sunday Brush te gebruiken na een Bio Peel behandeling.

Behandelingen

Een eenmalige behandeling met de Bio Peel is zeker mogelijk. Het is een behandeling om effectief dode huidcellen te verwijderen en tegelijkertijd de huid een boost te geven door de hoge concentratie voedingsstoffen. 

Maar om specifieke huidproblemen te verbeteren, is het noodzakelijk om meerdere behandelingen in kuurverband toe te passen. In kuurverband kan de Bio Peel minimaal 3 keer met een interval van minstens 7 dagen herhaald worden. Dit geeft intensieve resultaten.

Aarzel niet en maak nu uw afspraak online