Home » Aanbod » Skin » Huidproblemen » Acné

Acné


Wat is Acné?

Acné is één van de meest bekende huidklachten. Het is een aandoening van de talgklieren. De huid bevat op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren. Om de huid soepel te houden, produceren ze talg (huidsmeer). De talgklieren monden uit in haarzakjes. Als de openingen van de haarzakjes verstopt raken, ontstaat acne. 

 

Veel jongeren (maar ook volwassenen) leveren strijd met acne. Acné begint vaak rond de puberteit en kan zo’n 5 tot 10 jaar duren. Maar er zijn ook genoeg dertigers die nog steeds klachten hebben. Acné is een ongemakkelijke huidaandoening. De ene persoon krijgt enkel Acné puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening met fysieke en psychische ongemakken.

 

Acné behandeling

Onze Acné behandelingen zijn erop gericht de (gezichts)huid te reinigen en te vernieuwen en deze ongemakken te verhelpen of tot een minimum te beperken. Omdat elke huid uniek is wordt steeds een behandelplan op maat voorgesteld. Dit bestaat uit advies over producten voor thuisgebruik alsook (kuur)behandelingen in het salon. Vaak starten we met een kuur chemische peelings om de huid tot rust te brengen. Daarna zetten we microneedling in om littekens te verminderen.

 


Laat je persoonlijk adviseren

Bij je eerste bezoek wordt er een persoonlijke huidanalyse gemaakt en in overleg bepaald wat de juiste behandelmethode wordt.